Първият детски СПА център „отвори врати“ в Детска градина №10 „Светлина“

ДОБРЕ ДОШЛИ в първото СПА за малчугани, което днес „отвори врати” днес, 18 юни 2024 г., в прохладното пространство на двора на Детска градина №10 „Светлина”.

Първите „клиенти” на новооткрития комплекс имаха възможността да опитат възстановяване на здравето чрез лечебна гимнастика, водни процедури и специално приготвена за деца детска козметика, както и маски с дарове на природата.

Уникалното СПА пространство е разположено върху дъхавата морава на двора, използват се няколко басейна и няколко кътове за релакс и отмора. Вие си мислите, че нежната детска кожа няма нужда от такива работи?! Не, лъжете се, ИМА! В Детска градина №10 „Светлина” новият СПА център е още една придобивка, от която малчуганите се учат на:

  • Да са отговорни към здравето си
  • Да са отговорни към физическата си красота
  • Да са отговорни към духовната си красота
  • Да поддържат своите добро настроение и самочувствие с грижа за себе си, чрез забавление
  • Да станат отговорни към свята вътрешна и външна хигиена, и като пораснат!

За съжаление, новото СПА пространство може да се ползва само от членове на ВИП клуба на възпитаниците на „Светлина”. И все пак, с тяхно разрешение, ви предоставяме оригинални рецепти на разкрасителната козметика, която се ползва тук:

Скраб за тяло „Ванилов сладкиш“

– 1ч.чаша кристална захар

–  3 с.л. меко кокосово масло

– 10 капки ванилова есенция

– 10 капки сок от цвекло ( или до достигане на желания розов цвят)

– няколко щипки цветни захарни пръчици за разкош.

 

Скраб за тяло „Лятна прохлада“

– 1 ч.ч захар

– 1 краставица (пасирана)

– 2 с.л меко кокосово масло

– 10 капки етерично масло от мента

Всичко се смесва и се съхранява в хладилник.

Новият СПА център работи през летния сезон на открито, а процедурите се прилагат дообяд.

Всички процедури се прилагат под наблюдението на квалифицирано медицинско лице и с рецепти, съобразени с възрастта на „клиентите”.

Убедете се сами!

Екип на Долап.бг

Послепис:

Етимолозите все още не са на единно мнение относно точния произход на тази дума, тъй като съществуват две теории. Според някои думата произлиза от латинския израз “Salus per aquam” от древния Рим. Буквалният превод на израза гласи “безопасност на водата”. Този термин се е използвал за описване на термалните извори за лечение на най-различни заболявания, както и за почивка и възстановяване след дългите войни, които римляните постоянно водели.

Според другото мнение СПА произлиза от едноименния белгийски град Спа. Този град е бил известен още от 16-ти век с наличието на минерални лечебни извори в него.

Независимо коя от двете теории е автентична, едно е сигурно – думата „спа“ е тясно свързана с лечебните минерални извори, с възстановяване на здравето и зареждаща терапия.  За никого не е тайна, че древните римляни са използвали горещите минерални извори още от 4-ти век преди Христа, а територията на България е била една от предпочитаните дестинации, където са се лекували от болести и стрес. Древните минерални извори съществуват и до ден-днешен, което дава възможност и на съвременните хора да се възползват от лековитите им свойства.