Екатерина Слав от Второ основно училище „П.Р.Славейков“ с първа награда от Националното състезание ,,Лаборатория за изкуство‘‘

В първите дни на юни в морския град Бургас се състоя финалният етап от националното състезание ,,Лаборатория за изкуство‘‘, в което младите художници от Второ основно училище премериха умения с ученици от цяла България. В състезанието участваха 166 ученици от цялата страна.

Екатерина Слав (VI А клас), възпитаник на Второ основно училище „П.Р.Славейков” бе класирана на I място с 94/100 точки, присъдени ѝ от компетентно жури за теоретични знания и рисунка на тема ,,Открития и откриватели‘‘.

Достойно се представи и Никол Янакиева (VI А клас) със 77/100 точки.

Милена Желязкова, Директор на училището, лично поздрави и връчи предметна награда на фаворитката  в състезанието и на нейния преподавател Иван Енчев с пожелание за нови творчески успехи.

На 1 и 2 юни 2024 г. община Бургас домакинства националният кръг на Националното състезание по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“. То е инициатива на Министерство на образованието и науката, която дава шанс за творческа и личностна изява на ученици от IV, V, VI, VII и X клас, разпределени в 5 възрастови групи. В състезателния ден на 2 юни взеха участие 166 ученици от 78 училища от цялата страна.

Националното състезание по изобразително изкуство има за цел да предостави възможност за творческа изява на ученици със задълбочени знания и придобити практически умения в областта на изобразителното изкуство; да стимулира учениците за личностна изява на придобити изобразителни умения и задълбочени знания от областта на теорията и историята на изкуството; да съдейства за формиране на задълбочен интерес към националното и световното културно-историческо наследство; да подпомага изграждането на художествената и естетическата култура на учениците; да мотивира учителите за работа с ученици с изявени дарби; да предостави възможност на регионално равнище да се сравняват постиженията в областта на обучението по изобразително изкуство.

Честита награда на Екатерина Слав и поздравления за преподавателя и Иван Енчев!

Екип на Долап.бг