Ново ръководство има АКТ УНИМА

Директорът на Пловдивския куклен театър Петър Влайков е новият председател на Управителния съвет на АКТ УНИМА- България (Международен съюз на куклените дейци). Той бе избран единодушно от Общото събрание на организацията, което се проведе в Стара Загора. Останалите новоизбрани членове на УС са Петър Тодоров от Бургаския куклен театър, Михаил Байков, директор на Младежкия театър, София, Светломира Стоянова, независим културен мениджър и Венера Нечкова от Пловдивския куклен театър.

За отчетния период от три години организацията на българските куклари е осигурила над 200 хиляди лева от проекти, предназначени за дейностите й. Реализирани са два уъркшопа- „Самотата в съвременния човек/свят“ и „Невидимото дете“, поддържани са месечен театрален бюлетин, сайт и списание, заснети са три документални филма. АКТ УНИМА – България организира и връчва ежегодните награди СИВИНА за театрален дебют. През изминалия период за заснети и три документални филма. Осигурено е участието на трима представители на организацията на Световния конгрес. което е важна част от завръщането на АКТ УНИМА- БЪЛГАРИЯ на световната сцена.

Старозагорският куклен театър беше домакин на Общото събрание на АКТ УНИМА- България, която е колективен член на Световната неправителствена организация под егидата на Юнеско.

Велизара Цонева