„Нашето богатство“ – 300 души участваха във фолклорния концерт на Народно читалище „Настроение 2027“

Сцената на Летния театър в Стара Загора се оказа тясна за всички изпълнители във фолклорния концерт „Нашето богатство“ на Народно читалище „Настроение 2017”. В него участваха близо 300 души от всички групи и състави. „Еуфорията от този невероятен концерт още ни държи, защото беше едно уникално преживяване за всички! Благодарим на тези невероятни деца, родителите, публиката и целия екип, които стоят не само зад този концерт, но и зад всяка наша инициатива! На неуморните, дисциплинирани и всеотдайни ръководители, този изключителен екип от професионалисти, които дават и невъзможното понякога, за да се случват проектите ни! Благодарим на всички колеги, корепетитори, композитори, на хората, които стоят зад и до „Настроение“, всички сте високо ценени и работата с вас е чест и удоволствие“, споделят развълнувани от читалището. Те посочват още, че за тази работа е нужно сърце – „сърце, което не знае „не мога“, сърце, биещо в различните ритми на фолклорната музика, сърце, което не чака да вземе, а дава, дава и пак дава“.

Школите на „Настроение“ не са просто място за прекарване на свободно време, за изразходване на енергия или място за забавление, това е един дом на традиции, уважение към българското, към фолклора, място за емоционално наситен живот, където децата формират ценни качества на личността, възпитават колективен дух и взаимопомощ.

НЧ „Настроение 2017” – Стара Загора е създадено през есента на 2017 година от група млади хора, професионално и тясно свързани с фолклора. Всеки един от тях е завършен артист, с много опит и авторитет. С времето привличат и още млади и талантливи момичета и момчета в екипа, на които предават своя опит и професионализъм. Школите на „Настроение“ не са просто място за прекарване на свободно време, за изразходване на енергия или място за забавление, това е един дом на традиции, уважение към българското, към фолклора, място за емоционално наситен живот, където децата формират ценни качества на личността, възпитават колективен дух и взаимопомощ. В Читалището за 6 години вече има:

1. Подготвителни групи деца -5 групи – общо 130 деца

2. Концертни групи деца – 3 групи – общо 100 деца

3. Представителен ансамбъл – 25 човека

4. Групи за възрастни любители – 3 групи (гр. Стара Загора – кв. „Железник”, кв. „Кольо Ганчев” и гр. Раднево) – около 60 човека

5. Гайдарски състав – 1 група – 12 деца

Благовест Илиев