Изминаха 13 години без Йонка Георгиева

Изминаха 13 години от онзи 15 юни 2011 г., когато при нелепа катастрофа на АМ „Тракия“ и последвал пожар в междуградски автобус загубихме Йонка Георгиева.

Тя беше Говорителят с нежна душа на една Институция със сурови правила – Полицията. Там, където се внася Ред – тя внасяше Нежност. Притежаваше магията да вдъхва обич, така леко и просто – като дъх. Всички, които сме общували с нея, се чувствахме като ръкоположени, като специални хора. Така го правеше тя – с доброта и доверие. Можеше да направи от всеки Рицар на Доброто!

Нелепо е някак си миналото време на родния български език, когато пишем и говорим за Йонка. Нереални са тези 13 години. Немислимо е да забравим.

Йонка Георгиева е родена на 6 октомври 1964 г. в Ивайловград. Завършва е СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Психология“. Започва работа в МВР през 1983 г. в паспортната служба на ОДМВР – Стара Загора, а от 1 май 1998 г. е говорител на ОД на МВР – Стара Загора. Два пъти е награждавана от министъра на вътрешните работи с „обявяване на благодарност“ – през 2002 и 2004 г. С професионалните си умения, лични качества и новаторски дух през годините Йонка Георгиева има многобройни заслуги за утвърждаване на службата на говорителя в комуникацията на институцията с обществеността и медиите. Работата й като говорител на ОД на МВР е образец за много колеги и пример за постигнати и приложени високи професионални стандарти. Безценен е приносът й и като автор и основен инициатор на различни програми и проекти за превенция на престъпността, за работа с деца, ученици и младежи в името на общата цел – спокойствие и сигурност в обществото. Неуморни усилия тя посвети на установяването на трайно партньорство с различни организации и институции за обединяване на съвместните им усилия в полза на обществото.

Поклон пред светлата й памет!

Екип на Долап.бг и приятели