НУМСИ „Христина Морфова“ дебютира на сцената на „Цветовете на джаза“

НУМСИ „Христина Морфова“ дебютира на сцената на „Цветовете на джаза“

Със свой аромат, благоухание и очарование, възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства (НУМСИ) “Христина Морфова“, на четвъртата вечер на феста , допълниха букета на „Цветовете на джаза“. Гласовитите ученици, заедно с преподавателя по поп и джаз пеене Павел Цонев, представиха амбициозния си проект „Singing Herbie Hankock”.

„Това е един от най-проспериращите класове в нашето училище, който представя изключително трудна програма. Да пееш Herbie Hankock, който е един от много сериозните джазмени в световен мащаб, е изключително амбициозно“, коментира бившият ученик и сегашен директор на НУМСИ „Христина Морфова“ Красимир Къшев. „Щастливи сме, защото за първи път имаме самостоятелно участие в джазовия фестивал на Стара Загора, за което работихме много. Благодарим на Община Стара Загора за възможността и се надяваме  да оправдаем очакванията!“, допълни той малко преди старта на концерта.

На сцената излязоха учениците от специалност поп и джаз пеене – Вероника Гочева, Виктория Добрева, Елвира Илчева, Елиза Виденова, Мария дел Кармен Мангърова, Теодора Апостолова, а на пианото бе Павел Цонев.

Тази вечер, последна за „Цветовете на джаза“, отново е посветена на младите звезди. От 19.30 часа, на Античния форумен комплекс „Августа Траяна“, публиката ще се наслади на концерт на Вокална студия „Траяна глас“ – квинтет и последователи. Времето се оправи и очакваният концерт ще се състои.

На 15 и 16 юни /събота и неделя/ се дава стартът на „Джаз в цялата страна”, проект на Jazz FM радио,  в партньорство с Община Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, НУМСИ „Христина Морфова”, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Държавен архив – Стара Загора, ЦПЛР и НЧ „Родина – 1960”. Повече за него можете да намерите на www.jazzfm.bg.