Най-голямото дарение от книжарница „Ориндж“ получи Библиотека „Родина“

Най-голямото дарение на книги на стойност 5 155,13 лв. направиха от книжарници „Ориндж” на библиотека „Родина”. С това търговската верига се превръща в дарител №1 на старозагорската читалищна библиотека за последните години.

Дарението се състои от нови детски книжки от български и чужди автори на различни издателства. То ще допълни фонда на Детския отдел и на филиалите „Августа Траяна“, „Димитър Благоев“ и „Митьо Станев“.

„Благодарим от името на всички малки читатели, които ще разгръщат страниците и ще се наслаждават на четенето им“, споделиха от библиотеката.

Чудесните издания пристигат съвсем навреме за откриването на традиционната лятна програма за работа с деца на библиотека „Родина“.

Важно е да се отбележи и че Обществен дарителски фонд – Стара Загора за пръв път ще реализира проект, по който библиотеката е партньор. Проектът „Лято в Библиотеката“ е финансиран от Pepco България в рамките на програмата PEPCOlandia, изпълнявана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Проектът ще предостави безплатен достъп на деца от Стара Загора и гости на града до образователни и творчески работилници. Предвидени са 12 арт работилници, свързани с развитието на творческите заложби на децата, както и 12 образователни срещи, които ще насърчат интереса на децата към четенето. Планирани са и срещи с любими детски автори.

Проектът „Лято в Библиотеката“ ще стартира на 18 юни. Заниманията ще се провеждат вторник и четвъртък от 10 до 12 часа. За повече информация и подробен график, можете да проверявате в страницата на библиотеката: https://www.rodina-bg.org/ .

Автор: Жейна Желева