Фолклорен концерт „Нашето богатство“ представя НЧ „Настроение 2017“ Стара Загора

  Днес, 12 юни 2024г., Народно читалище „Настроение 2017″ – Стара Загора ще представи от 19:00 часа фолклорния си концерт „Нашето богатство“. На сцената на Летния театър ще излязат близо 300 души от всички групи и състави. Цената на билетите е 10 лева, като може да се закупят на място преди началото на концерта.
Основен партньор на събитието е Община Стара Загора.
„С изключителна грижа към децата и тяхната добра подготовка, школите на „Настроение“ не са просто място за прекарване на свободно време, за изразходване на енергия или място за забавление. Това е дом на традиции, уважение към българското, към фолклора, място за емоционално наситен живот, където децата формират ценни качества на личността, възпитават колективен дух и взаимопомощ. Това е идеята и желанието на хората, които стоят зад „Настроение“ и успяват, защото го правят със сърце и душа, с всеотдайност и много любов към работата, която е призвание. Радваме се, че ще можем да покажем на публиката това, което правим“, споделят от „Настроение“ в навечерието на концерта.
НЧ „Настроение 2017″ – Стара Загора е създадено през есента на 2017 година от група млади хора, професионално и тясно свързани с фолклора. Всеки от тях е завършен артист, с много опит и авторитет. С времето привличат и още млади и талантливи момичета и момчета в екипа, на които предават своя опит и професионализъм.
В Читалището за 6 години вече има: 1. Подготвителни групи деца -5 групи – общо 130 деца;  2.Концертни групи деца – 3 групи – общо 100 деца;  3. Представителен ансамбъл – 25 човека; 4. Групи за възрастни любители – 3 групи (гр. Стара Загора – кв. „Железник“, кв. „Кольо Ганчев“ и гр. Раднево) – около 60 човека; 5. Гайдарски състав – 1 група – 12 деца