Меморандум за разбирателство с Кюстендилската търговско-промишлена палата подписа Тракийски университет

Ректорът на Тракийски университет – проф. Добри Ярков посрещна на работно посещение в старозагорското висше училище председателя на Кюстендилска търговско-промишлена палата – Ваньо Костадинов и главния секретар на организацията – Йордан Беловодски. На срещата присъстваха още проф. Дарина Заимова – заместник-ректор по научноизследователска и международна дейност, д-р Здравко Тодоров – главен мениджър на университета, както и Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

По време на посещението бе подписан Меморандум за разбирателство между Тракийски университет и Кюстендилската търговско-промишлена палата с цел насърчаване сътрудничеството между двете организации при разработване на съвместни проекти, обмен да добри практики, създаване на мрежи за устойчиво сътрудничество, взаимна подкрепа за подготовката на семинари, конференции, работни групи и др. В рамките на срещата представителите на двете партньорски институции изразиха твърдото си убеждение, че съвместната работа, културния обмен и участието в общи инициативи ще бъдат от полза и за двете организации.

По време на визитата гостите разгледаха с интерес модерния Академичен информационен център на университета и останаха впечатлени от възможностите за провеждане на различни по мащаб и характер събития в него. Посещението приключи с посещение в емблематичния за старозагорското висше училище Музей на коня и конния спорт.

Невена Димитрова