Анти-стрес терапия „Рисуване наопаки“ се проведе в Детска градина „Детски рай“ – Стара Загора

За шеста поредна година в ДГ 66 „Детски рай“ град Стара Загора се проведе традиционното „Акварел парти“. В отпускаща музикална атмосфера, върху незавършени акварелни картини, с помощта на плоска четка или с помощта на само един маркер, родители и деца, рисуваха прости фигури, завъртулки, сенки и щриховки, слагаха точки и чертички.

РИСУВАНЕТО НАОПАКИ не изисква да останеш вътре в очертанията, а дава необятни възможности за изява и креативност. Анти – стрес терапията е полезен инструмент за разкриване на вътрешния свят и емоционалност, а изборът на творба отражение на духа и характера на всеки.

Не само анти – стрес терапията „РИСУВАНЕ НАОПАКИ“ показаха от детския рай. Всяка група изненада приятно с иновативни идеи и техники за работа с акварел, темперни бои, рисуване с пясък и други.

„Отпечатък с малък балон върху картон“ – изработиха децата от първа група „Бонбон“, „Стъпки в пясъка“ – с отпечатък на детски крачета – група „Мики Маус“, „Отпечатък върху картон с плодове, зеленчуци и рециклирани материали“ – рисуваха с бои без четка група „Усмивка“. „Рисуване върху картонени чашки, чинийки и изработване на шапки“- група „Бърборани“, а деца и родители от група „Слънчо“ рисуваха върху текстил и изработиха своите забавни тениски.

Цветно, шарено и винаги забавно е в детския ни рай!

Силвия Стоянова

директор на ДГ „Детски рай“