8 художници се събират в Стара Загора за 28-ия Международен пленер по живопис „Дружба“

В продължение на една седмица те ще рисуват магията на града на липите 

На 7 юни 2024г. започва 28-ият Международен пленер по живопис „Дружба“. Традиционно се организира от Община Стара Загора и Представителството на Съюза на българските художници в града. 8 художници си дават творческа среща – Гергана Табакова, Пенка Минчева,  Ганчо Ганчев – Гана, Райчо Чакъров, Слави Тенев, Клара Хорис, Сузане Хуземан и Чаъръ Сарай.

Пленеристите ще бъдат представени на официална пресконференция на 10 юни 2024 г. от 15.00 ч. в изложбена зала „Лубор Байер“.

Международният пленер „Дружба“ датира от 1980 година. Провежда се в Стара Загора – град с дългогодишни традиции в областта на изобразителното изкуство, дал на българската култура имена от най –голяма величина в тази област. Основната му идея е да бъде място за творческа среща на старозагорските художници с колеги от страната и чужбина. Този празник на изобразителното изкуство се вписва органично в културната политика на Община Стара Загора, насочена към диалог и партниране с различните творчески организации на нейна територия.