Остава точно седмица до Jazzфест 2024 в Стара Загора

Вниманието на публиката ще привлече една от най-успешните изгряващи банди на българската сцена- „SoulBmoll“

Една седмица остава до така чакания от старозагорци и гости на града фестивал „Цветовете на джаза“. От 10 до 14 юни, Античният форумен комплекс „Августа Траяна“ ще бъде завладян от известни изпълнители, носещи магията на джаза в себе си.

Програмата започва с Антони Дончев и Дани Белчева, а през втория ден старт дава неотразимата Маги Джанаварова. След нея на сцената излиза една от най-успешните изгряващи банди на българската сцена през последните 5 години – „SoulBmoll“. Групата се състои от 9  млади и амбициозни музиканти – Момчил Косев – китара/вокал, Славина Калканджиева – вокал, Миглена Русева – вокал, Божана Спасова – вокал, Виктор Викторов – барабани, ЕмилиоМархолев – бас китара, Александър Васев – клавишни, Мартин Бодуров – тромпет и Владислав Мичев – тромбон. Точно като  9 парчета от един фънкастичен пъзел всеки един от тях има собствено свежо и уникално звучене, което няма как да бъде сбъркано.

Бандата е създадена през 2014г. от Иван Йорданов (саксофон), Виктор Викторов (барабани) и Мартин Бодуров (тромпет), а през 2016г. достига пълния си 9-членен състав, в който е и до сега. Първият голям успех за „SoulBmoll“ е дебютната им песен „Кажи ми”, която оглавява класация в БНР, след нея е песента „В този ред на мисли”, поставяща рекорд за най-дълго задържала се песен в класацията БНР – Топ 20, до онзи момент. През 2019г. групата издава дебютния си едноименен албум „SoulBmoll”, представя го и из страната на различни фестивали. Следва сингълът „Огън и лед“, а през 2020г. имат честта да направят концерт в Първо студио на БНР, заедно с Биг бенда на БНР, както и на интернационалния фестивал „Банско Джаз Фест“.

На 30 май 2021 г.„SoulBmoll“ представя втори авторски албум със заглавието „Причини“. Той се състои от 7 авторски песни с РнБ и соул звучене. Това е представяне в нова светлина за фънк бандата. Музиката на всички песни е тяхно дело, а аранжиментите са в колаборация с Денис Попстоев.

На 24 май 2021 г. излиза сингълът „Отначало“ от албума с видеоклип. Това е първата създадена песен за албума „Причини“. Тя дава идеята за цялостното звучене на проекта. Музиката и текстът са на „SoulBmoll“, аранжиментът е създаден заедно с Денис Попстоев. Барабанистът на групата Виктор Викторов има изненадващ дебют в песента, като написва и изпълнява рап част. Идеята за видеоклипа е и на самия му режисьор, а именно Виктория Димитрова. Заснет е в приказната обстановка пред Царски дворец „Врана“, което е изключителна рядкост.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.