Британският автор и психотерапевт Крис Клийв идва за пръв път в България! 

Турнето на Крис Клийв ще започне на 11 юни от Стара Загора, където от 18:30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ заедно с Камен Алипиев-Кедъра и Иво Иванов ще участва в новия формат на „Книжарница в Куфар“:  От друга страна: разговор за Литература и спорт.

Поводът – наскоро излязлата му на български книга „Злато“ и предстоящите олимпийски игри в Париж.

„Злато“ е писана и излиза през 2012 г., когато Лондон се готви да домакинства олимпийските игри. В центъра на историята са преплетените животи на трима олимпийски състезатели по колоездене. Но, верен на себе си, Крис Клийв използва спортния контекст, за да се задълбае във важните житейски въпроси, които често нямат еднозначни отговори.Тази среща няма да бъде традиционно литературно представяне, а по-скоро разговор между тримата гости, който да провокира у публиката размисли за цената на успеха, за спорта като бягство, за човешката страна в състезанието, за уязвимостта като сила и още. Срещата ще бъде на български и английски език, а за превода ще се грижи Елка Виденова.

Крис Клийв е възпитаник на престижния Бейлиол Колидж в Оксфорд, където завършва психология. Автор е на четири романа („Възпламеняване“, „Другата ръка“, „Злато“ и „На смелите се прощава”). Те са добре познати на българските читатели и са част от каталога на издателство ICU, благодарение на което авторът гостува в България. Дебютният му роман „Възпламеняване“ е и адаптиран като филм, а вторият му роман, „Другата ръка“ или “Little Bee” в Америка, е №1 бестселър в класациите на New York Times с над 2-милионен тираж. А „Злато“ и „На смелите се прощава“ са отличени с множество престижни награди.

Входът на събитието е свободен! Препоръчваме резервация онлайн: https://tickets.paysera.com/bg/event/literatura-i-sport-gostuvat-ivo-ivanov-kamen-alipiev-kedra-i-kris-kliyv

Следват събития в Пловдив в рамките на Пловдив чете (12 юни) и София в рамките на Литературни срещи (14 юни).

В Стара Загора събитието се случва благодарение на партньорството между „Книжарница в Куфар“, издателство ICU и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора!

Очакваме ви!

За „Книжарница в Куфар“:

Райна Димитрова