Мозаечното пано „Децата – цветята на града “ ще радва старозагорци в още по-голям мащаб

Проектът, намиращ се в  парк „Артилерийски“, е уникален за Стара Загора и България

Успешно приключи разширяването на проекта на „Арт мозайка“ ЕООД –  „Децата – цветята на града 2“. По повод Международния ден на детето – 1 юни, красивото творение бе официално открито.

„Благодаря ви, че помагате за облагородяването на градската среда. Благодаря, че обогатявате Стара Загора, правите я по-красива и давате смисъл с вашия проект, който е специален – от деца за деца. На днешния особено вълнуващ ден за малчуганите, им пожелавам да оценяват смисленото и да живеят цветно и пъстро, точно като красивата мозайка, за която са спомогнали“, поздрави организаторите и помощниците зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова. Тя получи благодарствен адрес от представители на „Арт мозайка“, за подкрепата и помощта по време на инициативата.

Втората част на проекта е осъществена с подкрепата на Община Стара Загора, Зонта клуб – Стара Загора и деца, ученици и младежи от града. Участие са взели над 1000 доброволци.

През 2022 г., когато бе реализирането на първата част, отново участие взеха  млади хора в града от различни възрасти – ученици, младежи и студенти, които изработиха цветя от рециклирани фаянсови плочки по предварително зададена форма, с техника мозайка.

Идеята на организаторите, поставили началото на проекта, е да  провокират художествено-естетическия вкус на подрастващите, след като се запознаят с приложението на мозайката като изкуство.

Стефани Бабадалиева