Как Мечето Уошабъл намери своята мисия в живота в Детска градина №10 „Светлина“

Имало едно време …../всъщност вчера, 30 май 2024 г./

Една пиеса, поставена на сцената на Куклен театър-Стара Загора, която се „смалила”, защото била поставена не от артисти, а от малки деца на сцената в двора на една детска градина.

Така започва разказа ни за един от най-прекрасните спомени от планетата на Детството, който сътвориха заедно родители, учители и деца от Детска градина №10 „Светлина”. Спомен за цял живот!

На 30 май на сцената за изяви в двора на градината те представиха пиесата за Мечето Уошабъл от Михаел Енде. Родители и деца заедно бяха артистите в това представление – с грим, костюми и осветление, дело отново и изцяло от родителите! Текстът на пиесата бе любезно предоставен от Куклен театър-Стара Загора. И това е! Без никаква намеса на професионални артисти и капацитети, учители, деца  и родители от групата „Мечо Пух” бяха едновременно режисьори и изпълнители на ролите.

Всички малки и големи зрители гледаха в захлас историята на Мечето Уошабъл, което търси смисъла на своя живот. Според мечето, да знаеш, защо си на този свят и каква е тайната на твоята мисия – е ОСОБЕНО важно в живота! И макар че всички се опитваха да му докажат, че е непотребен  едно малко момиченце показа на Мечето и на всички драги зрители, че смисълът на съществуването е да имаш добри и верни приятели!

Овации за родителите-артисти от пиесата:

Змията – Ваня

Кокошка-Милена

Маймуна-Таня

Майката-Маргарита

Птичето- Димитър

Слона- Красимир

Гущер-Пвтър

Мече-Кремена

Най-добрите и верни приятели на Детска градина №10 „Светлина” са родителите на нейните деца – доказано и проверено във времето, не просто с подпис и печат, а с хиляди хубави дела!

/Ако искате пък да видите, какви ги сътвориха малките артисти от Група „Рачета” в пиеса, която представиха на сцената на Кукления театър, разгледайте снимките във фейсбук страницата на градината ни!/

Екип на Долап.бг