“Ваканция, здравей! Да играем безопасно!” и тази година даде началото на летните месеци в Стара Загора

В ежегодната инициатива участие взеха четвъртокласници от училищата в област Стара Загора

С изпълнение на талантливите момичета от ВС „Траяна глас, с ръководител Лиляна Дойчева към Център за подкрепа за личностно развитие,се даде началото на традиционната инициатива “Ваканция, здравей! Да играем безопасно!” в парк „Александър Стамболийски“.

„Тук сме, за да открием, в навечерието на най-веселия и слънчев празник – 1 юни, безопасната и забавна ваканция, която ви очаква. Нашите общи усилия са насочени към това по време на летните месеци, освен да се забавлявате, да придобиете едни нови умения и знания, една сигурност и спокойствие. Искам да обещаете, че ще се пазите, ще внимавате и наесен ще разкажете за вашата хубава и безопасно преминала ваканция. Забавлявайте се!“, пожела на децата зам.-кметът на Община Стара Загора с ресор „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова, която откри събитието.

Поздрав към учениците отправи и гл. инспектор Димитър Димитров, началник на Първо Районно управление – Стара Загора, който им даде няколко съвета, напомнящи за правилата и безопасността и също пожела една безгрижна и весела лятна ваканция.

Събитието, посветено на Международния ден на детето, включва много интересни, полезни и забавни дейности –  викторина по БДП, подготвена от Областна дирекция на МВР, демонстрации и обучение по оказване на първа помощ, провеждани от Български Младежки червен кръст – Стара Загора, демонстрация на алкоочила и пушещата кукла СЮ от представители на РЗИ, демонстрации, провеждани от звеното по планиране и превантивна дейност към Районна дирекция пожарна безопасност и защита на населението и запознаване с предимствата и възможностите на единен телефон за спешни повиквания тел.112. Всички присъстващи ще могат да разгледат и оборудването на служебен патрулен автомобил и мотоциклет, както и да се срещнат със служебно куче, което е обучено за участие в различни полицейски операции.

Организаторите са подготвили и конкурси за рисунка на асфалт, иницииран от Младежки общински съвет на тема „Аз играя безопасно” и  за рисунка на лист „Аз играя безопасно”.

Освен разнообразните и интересни дейности, през целия ден, присъстващите ще се насладят и на прекрасните изпълнения на Хип – Хоп формацията към ЦПЛР – Стара Загора, с ръководител София Нанева, Фолклорната певческа формация „Китчица“ към Центъра, с ръководител Мина Стойкова и фолклорен ансамбъл „Траянци”, с ръководител Росица Христова.

“Ваканция, здравей! Да играем безопасно!” се организира с подкрепата на Община Стара Загора, съвместно от Областна дирекция на МВР, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Районна дирекция пожарна безопасност и защита на населението, Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора, Регионална здравна инспекция, Младежка група към Български червен кръст, както и Детски полицейски управления в област Стара Загора – НУ „Димитър Благоев“ Стара Загора, СУ „Железник“ – Стара Загора, ОУ „Христо Ботев“ с. Ягода, СУ „Васил Левски“ гр. Чирпан и Ⅰ ОУ „Паисий Хилендарски“ гр. Гълъбово. Част от празника са и ученици от училищата в гр. Стара Загора -IX ОУ „Веселин Ханчев“, IV ОУ „ Кирил Христов“, ОУ „Кольо Ганчев“, СУ „Васил Левски“.