Празник за деца и кучета организират на 1 юни в Стара Загора

Доведете своите кучета на повод и се снабдете с торбички за почистване след тях

„Кучилище Стара Загора“, с подкрепата на Община Стара Загора, кани всички деца и родители с любимите им четириноги лаещи приятели на осмото издание на Празник за деца и кучета. Той ще се проведе, по традиция, на 1 юни 2024г. – Ден на детето, от 17.00 ч. в парк „Зелен клин“.

Община Стара Загора ще информира малки и големи за зелените активности в града ни и грижите за овладяване на популацията на бездомните животни.

В инфо зоната, стопани и малчугани ще могат да се посъветват със специалисти за всички въпроси относно здравето, храненето и поддръжката на лъскава козинка на любимите четириноги.

Организаторите отново са подготвили забавна и полезна програма, която включва демонстрации по аджилити и каникрос с гостите от „Unbreakable Dog Team“ и „Каникрос България“. За професията „ветеринарен лекар“ желаещите ще научат от студентите по ветеринарна медицина от Тракийския Университет с ръководител д-р Руско Петров.

За доброто настроение ще се погрижат малките певци от ВГ „Искрици“, с ръководители Маргарита Шоселова и Искра Кърнолска – ВГ „Little Stars“, с вокален педагог Ганка Добрева, както и хип-хоп формацията “Do It Crew” .

Кучетата ще могат да опитат вкусни и здравословни лакомства, бисквитки и печива от местна пекарна. За да допълнят спортните активности организаторите са поканили инструктори по „кангоо джъмпс“ и „зумба“ от „Живото място“.

И тъй като наближава ваканцията, съвети за пътуване и отсядане в хотел с куче, ще дават специалисти от хотелиерския бранш. От “Animal Hope Bulgaria – Kazanlak” ще разкажат за осиновяването на кучета инвалиди и грижата за тях.

Фото кът ще запази спомен от празника с вашите любимци безплатно, а снимките ще бъдат качени на страницата на “Кучилище Стара Загора”.