Вълнуващото пътуване на децата в света на технологиите в STEAM центъра на ДИПКУ

На 27 май 2024 г. учениците от 3 А клас на ОУ „Кирил Христов“ с класен ръководител г-жа Дарина Делчева имаха вълнуваща възможност да посетят STEAM центъра на Департамент за информация и повишаване на квалификацията на учителите (ДИПКУ). Посрещнати от ръководството на ДИПКУ, с пожелание след време те сами да конструират роботи. Посещението бе наситено с много интерес, нови знания и забавления. Децата се запознаха с различните видове роботи, 3D принтирането и се включиха в практическа работа с Lego Spike Essential, Lego Spike Prime и BricQ Motion Essential.

Обиколката на малчуганите започна със запознаване с различни видове роботи. Ас. Мария Желязкова им обясни как те работят, за какво могат да бъдат използвани и дори имаха възможността сами да програмират някои от роботите. След това групата се насочи към секцията с 3D принтера, където учениците видяха как се създават триизмерни обекти. Гл. ас. д-р Михаил Кожухаров им демонстрира как се пуска модел за реално отпечатване на 3D принтера. Последната част от посещението включваше занимания с Lego Spike Essential, Lego Spike Prime и BricQ Motion Essential, където децата имаха възможност да проявят креативност и да работят в екип.

С помощта на Lego учениците изградиха различни конструкции и научиха основни принципи на инженерството и дизайна. Заниманията с Lego бяха не само забавни, но и много образователни, като насърчиха учениците да мислят логически и да решават проблеми. Посещението в STEAM центъра на ДИПКУ беше изключително полезно и вдъхновяващо за малките ученици. То бе част и от реализирането на елементи от методиката на проект SPICE.

Виж още на: https://www.dipku-sz.net/A/b/150

Долап.бг