Старозагорският куклен театър ще участва в първия „Дворец на куклите и децата“ в НДК

  • През месец юни Старозагорският куклен театър ще вземе участие в новия фестивален формат на Национален дворец на културата – НДК – „Дворец на куклите и децата“. През първите два уикенда от месеца (1,2,8 и 9 юни) в зала 6, прилежащото ѝ фоайе и южната тераса (вход А6), децата ще преживеят вълнуващи мигове с образователни куклени спектакли, концерт с детски песнички с участието на очарователната Керана, детски работилници, игрите от 80-те и 90-те, с които родителите им са израснали и какво ли още не.
    Куклен театър Стара Загора се включва с 4 постановки: на 2.06 от 11:30 еНеродена мома, а същият ден – 2.06 от 18:00 е спектакълътЗайчето Питър. На 9.06 от 11:30 можете да гледатеХрабрият шивач, а от 18 часа е представлението на „Барон Мюнхаузен“
    Пълната програма на фестивала може да бъде намерена тук  https://bit.ly/3QTsHz0 

    През цялото време на фестивала зала 6 ще бъде декорирана с кукли от известни спектакли, дело на професор Васил Рокоманов, създал сценографията на над 100 куклени спектакъла у нас и по света. Куклите са предоставени от Държавна операСтара загора и са от оперитеТурандотиФауст“. 

    Билети за всички събития могат да бъдат закупени на касите на НДК и онлайн оттук  https://www.tickets.ndk.bg 

  • Велизара Цонева