След 50 години частични ремонти Община Стара Загора обновява изцяло кв. „Три чучура-юг“

С вече изградената ул. „Кап. Петко войвода“ и с кръговото при ул. „Г. Байданов“ за квартала е осигурена свързаност с града

Започна вторият етап от проекта за реконструкция на старозагорския квартал „Три чучура-юг“, който е на стойност 3.1 млн. лева. Това съобщи зам.-кметът арх. Мартин Паскалев, който заедно с главния архитект Николай Василев и с още експерти от Община Стара Загора инспектира как вървят строителните дейности.

През миналата година е започнало изпълнението на цялостния ремонт на кв. „Три чучура-юг“ и е завършен първият, условно казано, етап до сервиз „Диана“. Сега се извършва вторият етап, който включва ремонт на уличните платна, тротоарните настилки и зоните за паркиране. След като приключи и този етап, целият кв. „Три чучура-юг“ ще бъде ремонтиран и изцяло подновен.

Уличната мрежа там е била изграждана от 1962 до 1972 г. и оттогава досега е била ремонтирана само частично. Със завършването на втория етап ремонтът ще е цялостен.

С вече изградената улица „Капитан Петко войвода“ и с кръговото движение при ул. „Георги Байданов“ за кв. „Три чучура-юг“ вече е осигурена необходимата свързаност с града, отбеляза още зам.-кметът арх. Мартин Паскалев.

Ремонтът на кв. „Три чучура-юг“ е част от инвестиционната програма на Община Стара Загора за 2024 г., която включва 4 квартала (другите са „Самара 1“, „Градински“ и „Зора“) и два парка („Алана“ и „Пети октомври“).

Опровергаваме упреците, че пренебрегваме по-периферните райони на Стара Загора, заяви наскоро пред медиите по повода градоначалникът Живко Тодоров. „Общината, знаете, е била обвинявана, че за кварталите не се работи достатъчно, но аз смятам, че с това, което правим през последните години и с това, което предстои, ще докажем точно обратното“, изтъкна тогава кметът на Стара Загора.