Маги Джанаварова ще завладее сцената на „Цветовете на джаза“ в Стара Загора

Началният час е 19.00 , отново на Античен форум „Августа Траяна“ /при лошо време в Държавна опера – Стара Загора/

Втората вечер на фестивала „Цветовете на джаза“ (11 юни 2024г.) предлага на публиката истинско забавление с небезизвестната певица Маги Джанаварова. Тя ще стъпи на сцената заедно с Денис Попстоев – саксофон/ клавир, Евден Димитров – китара, Радо Казасов – барабани и Петър Йотов – китара.

Входът, разбира се, е свободен през всяка една от петдневните вечери под звездите на Jazzфест 2024. Цялата програма може да видите на: https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/programa-na-festivala-tsvetovete-na-dzhaza-v-stara-zagora.

Официален сайт: https://jazz.starazagora.bg/.

Магдалена Джанаварова, по-известна като Маги Джанаварова, е българска певица, победителка от третия сезон на „Мюзик Айдъл“. Завършва музикална паралелка в СОУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново, след това следва в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София, специалност поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян.

Първият ѝ сингъл се казва „Трябва да знам“ и излиза през август 2009 г. След това през декември 2009 г. записва дует с поп певеца Миро под името „Светът е мой“. Избрана е за жена на годината в категория „Музика“ на списание „Grazia“ два дни след премиерата на дуета с Миро. В края на същата година излиза и първият ѝ самостоятелен албум „Първа стъпка“.

През 2012 г. Маги Джанаварова записва първата си песен като самопродуциращ се изпълнител, озаглавена Call my name.

През февруари 2013 г. започва ротация на дует с рапъра Явор Янакиев /100 кила/, като песента се нарича „Моето радио“. Дублира Талия в анимационния филм „Джъстин и рицарите на честта“.

През есента на 2019 г. участва в предаването на Нова телевизия „Маскираният певец“, където скрита под маската на Пчелата, завършва на трето място. През 2021 г. отново участва в предаването, но като гост.

През 2020 г. е участник в осми сезон на предаването „Като две капки вода“, където завършва на второ място.

Стефани Бабадалиева