Своите най-изявени деца, учители, възпитатели и родители отличи ДГ №7 „Светулка“ на официална церемония

С богата програма бе даден стартът на празника на най-голямата детска градина в  Стара Загора в областта

По повод 24 май –  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ДГ №7 „Светулка“ връчи просветните награди на образователната институция. Наградите имат за цел да популяризират сред обществеността качеството на педагогическата работа в ДГ №7 „Светулка“, да възнаградят постиженията, таланта, професионализма на децата и учителите, както и гражданския принос на родителите за повишаване на имиджа на образователната институция.

„С огромно удоволствие съм днес тук и виждам  колко много сте научили, мили деца. В  навечерието на най-светлия празник – 24 май, ви пожелавам да бъдете здрави, да се учите и да бъдете винаги така сплотени. Знайте, че буквите са прозорецът към света!“, приветства Надежда Чакърова, зам.-кмет на Община Стара Загора, която бе гост на церемонията.

Отличените учители и непедагогически персонал, които се удостоиха с приз „Почетна светулка“ за изявен професионализъм, за доказан авторитет в педагогическата дейност, за инициативност във възпитателно-образователния процес и за творчески принос за издигане на авторитета на градината са Зорница Желязкова, учител по музика; Даниела Митева, учител в група „Смехоранчета“; Нели Малакова, старши учител в група „Буратино“ и Радка Динева, помощник-възпитател.

8 деца от четвърта подготвителна група бяха наградени с грамота за „Светулин и Светулинка на годината“ и предметни награди за изявени постижения, за многократно класиране на призови места, за изграден авторитет сред връстниците и за творчески принос, свързан с издигане имиджа на градината.

Също 8 деца бяха удостоени с грамота „Светулин и Светулинка на годината“ за творчески принос, свързан с издигане имиджа на ДГ №7 „Светулка“, от различни възрастови групи, както и 16 деца от Вокална група „Светулинчета“.

Една от най-интересните награди е  „Добротворец на годината“, за значими добротворчески прояви, с която се удостоиха родителите на групите „Зайо Байо“, „Буратино“ и ‚Дъга“. Присъдена бе и индивидуална награда за „Родител на годината“, която получи Жасмина Господинова, родител от група „Зайо Байо“.

Наградите бяха връчени от ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова и главния експерт към Община Стара Загора Яница Бакоева, председателя на обществения съвет на  ДГ №7 „Светулка“ Атанас Нанев, управителя на фондация „Темида арт“ Антония Коева и вицепрезидента на Ротари клуб Стара Загора – Берое Светлозар Недев, както и от директора на градината Деляна Караиванова.

Отличията се дават вече 8-ма година и са дело на директора на Детската градина Деляна Караиванова. Сърцатата дама е директор на най-голямата детска градина също от 8 години. По нейна идея бе изградена Еко занималня на двора, атрактивна Площадка по Безопасност на движението по пътищата,  модерна Конферентна зала, в която се провеждат обучения, тренинги, квалификации, първата Стрийт-фитнес площадка за деца в предучилищна институция на територията на Община Стара Загора. Освен доказан професионалист и ръководител, Деляна Караиванова е и…ПОЕТ!

СВЕТУЛКА – ДОМ НА МЕЧТИТЕ

Деляна Караиванова – директор на ДГ №7 „Светулка“

Зад облаци от тъмна красота,

от бури взели сила страховита,

на малка уличка в града,

от слънчеви лъчи – гнездо е свито.

На уличка – между липите,

виждаш ….. дом на мечтите.

Весел, бял и голям,

пълен с детска глъч

и със вълшебен плам.

Дом – на шегите,

дом – мост към звездите,

дом, във който е събрана радостта,

дом – пълен със наивна доброта.

Лъха те безгрижно детство,

вълшебни, пъстроцветни дни,

и пътища, които стигат до сърцето,

приятели и безброй игри.

Какво, че са малки децата?

В сърцата им сили растат,

Тъй както от капки се ражда реката,

И от стъпки – големия път!

 

Честити награди на всички малки и големи светулки!

Екип на Долап.бг