„Хотел“ с бурни аплодисменти в Нови Сад

Спектакълът „ХОТЕЛ“ на Старозагорския куклен театър спечели овациите на публиката тази вечер по време на Международния театрален фестивал в Нови Сад, Сърбия. Актьорският състав на пиесата с режисьор Любомир Желев се представи блестящо и задържа публиката на дълга среща в залата след представлението.

Третите Новосадски театрални игри, които се провеждат от 8 до 16 май 2024г. в Младежкия театър се отличават с изключителна програма от представления за младежи и деца. Десет разнообразни истории от България, Италия, Словения, Хървания, Чехия и Сърбия поставят важни теми за днешните млади, които да ги подготвят да станат по- добри хора. Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от жури в състав актрисата Мария Радованов, режисьорката Соня Петрович и художничката на костюми Зденка Лацина.

.Фестивалът бе открит със словенския спектакъл „Дневникът на Ане Франк“

Новосадски театърски игри“ е международен фестивал за професионални театри за деца и младежи, който е основан в чест на 90 годишнината на Младежкия театър в Нови Сад и в годината, когато градът бе обявен за Европейска столица на културата.

Фестивалът се провежда всяка втора седмица на май и включва предварително селектирани петнайсет постановки от Балканите и Европа.

Велизара Цонева