Стара Загора ще бъде домакин на един от най-големите турнири на StarCraft II в света

Стара Загора ще бъде домакин на един от най-големите турнири на StarCraft II в света

За втори път, организатори са Община Стара Загора,BellumGensElite- StaraZagora и Българската лига StarCraft.

Древна история, традиции и красива природа се съчетават с изпълнени с екшън електронни състезания на високо ниво, за да донесат едно незабравимо изживяване. От 4-ти до 8-ми септември Стара Загора ще бъде домакин на първокласно esports LAN събитие –  BellumGensEliteStaraZagora 2024 .

На Летен театър Стара Загора 16 състезатели ще се борят за голямата награда от общия награден фонд на стойност 10 хил. евро. 8 състезатели ще получат предварителни покани, а останалите 8 ще бъдат определени чрез отворена квалификация за събитието на родната сцена

Две от най-големите имена в света на StarCraft II вече са потвърдили участие – кореецът Кан „Solar“ Мин-су и французинътКлеман „Clem“ Депланш.

През 2020 г. турнирът събра най-добрите Counter-Strike таланти в региона, за да се състезават под един покрив за награден фонд от $10 000. BellumGensEliteStara Zagora беше едно от малкото LAN събития, проведени през 2020 г. и поради Covid-19 блокировките и ограниченията за пътуване, само 10 отбора успяха да участват в LAN финалите.