Стара Загора е част от Националното турне „Концерти с кауза“ 2024 „С песен и стих в сърцата“

Събитието се осъществява в  подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и каузата „За повече българска музика в Национален ефир“

На 19 юни  2024г. /сряда/ от 20:30 ч. в Летния театър, Стара Загора ще е домакин на Националното турне „Концерти с кауза“ 2024 – „С песен и стих в сърцата“.

Публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици: Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки, Искрен Пецов, Красимир Недялков, Дует с кауза“ – Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „DEJA VU“ /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков/, Група „Спринт“, Група „Хоризонт“, група „Жестим“.

Концертите се провеждат под съпровода на оркестър „София“. Водещ на концерта е Веселин Пренеров.

Събитието се провежда със съдействието на Община Стара Загора, а специални гости са децата и младежите от вокално студио „Усмивки“ с ръководител Жанина Янкулова.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Организатори са Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио „Спринт Проджект“, със съдействието на КТ „Подкрепа“.

С подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание

Партньори са Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“ и ХайЛайф.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър!“

Жейна Желева,

главен експерт