„Богородична стъпка“ събира носителите на националното фолклорно богатство

На 31 август и 1 септември 2024г. /събота и неделя/ Община Стара Загора ще бъде домакин на осемнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. Неговата цел е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.
При проявен интерес от страна на участниците в събора (изпълнители и художествени ръководители) домакините имат готовност да организират на 30 август /петък/ дискусионен форум и творческа работилница „Фолклорът в съвременността“ с водещи специалисти и експерти.
Отличната организация, богатата културна програма и атрактивните съпътстващи прояви на форума, насочени към малки и големи, успяха да го превърнат в едно от най-очакваните и престижни събития, даващо сцена за изява на таланта на певци, инструменталисти и танцьори от близки и далечни кътчета на България.
„Най-любезно Ви каним, да станете част от тази завладяваща магия със състави от различни възрасти и индивидуални изпълнители“- призовават организаторите .
Националният събор се провежда в балнеолечебния курорт Старозагорски бани, намиращ се на 15 километра от областния град. По време на своя престой  може да се посети и красивия природен феномен „Богородична стъпка“, и да се разгледа богатото културно-историческо наследство на района.