Честито ни Новолуние в Телец, 8.05 06:23ч!

Честито ни Новолуние в Телец, 8.05 06:23ч

Всяко Новолуние поставя ново начало и стартира период от две седмици, в които енергията нараства. Настоящото Новолуние е изключително важно – може би най-важното за цялата година – тъй като съвпада с Уран, Юпитер и Венера. Можем да очакваме неочакваното – внезапни пробиви, отваряне на нови възможности, предложения, материализиране на това, в което сме влагали енергията си. Промените, които започнат сега, ще са дълготрайни и определящи за нашето бъдеще.

Новолунието в Телец е свързано с темите:

– заземяване, материализация, тяло, сетивата ( вкус, мирис, допир и т.н.), наслади ( почивка, храна, удобство, уют ), самостоятелност, граници, мястото ни на тази планета, таланти, изкуството (особено нещата, които правим с ръце, както и гласа, пеенето),  територии, изобилие, процъфтяване, притежания, недвижими имущества, ценностна система, връзка с природата, екология,

Това, за което трябва да внимаваме, са негативните страни на знака – алчност, презапасяване и трупане на притежания, преувеличено усещане за собствена значимост, собственическо чувство

Някои от основните аспекти, които текат по време на Новолунието са:

– съвпад на Новолунието с Уран (свобода, обрати), Юпитер (късмет, разширение, изобилие) и Венера (любов, творчество, финанси) – внезапно ново начало, което е под щастлива звезда и носи изобилие, партньорство, развитие (изключително важен аспект, поради това, че се случва много рядко).

– хармоничен аспект на Новолунието със Сатурн – стабилност и трайност на новите начинания

– хармоничен аспект на Марс (действие) с Плутон (трансформация) – събития, които носят генерална промяна.

Богомила Сандия

Ново начало в знака Телец

През май 2024 г. Новолунието ще бъде придружено от силно желание за промяна във всички сфери на живота. Няма да липсват креативни идеи.

Ако не можете веднага да приложите идеите си, запишете ги, съставете план за отделни стъпки и постепенно се потопете в изпълнението.

Следвайте интуицията си и действайте със сърцето си, но избягвайте склонността да се връщате към минали рани. Тогава здравият вътрешен баланс ще стане труден и могат да възникнат ненужни конфликти.

На 8 май Венера преминава в знака Телец – влюбената планета ще завладее мислите и чувствата на всички знаци от зодиака, което означава, че идва период на романтика и промяна.

Следващите шест месеца след новолунието могат да бъдат изключително продуктивен период, всички негови прояви ще донесат определени резултати.

През новия лунен месец ще цари усещане за стабилност, сигурност и безопасност. Телецът се управлява от Венера и ни насърчава да се отдадем на чувствени удоволствия и да се наслаждаваме на простите удоволствия на живота. Така че не отказвайте и поглезете сетивата си, докато се наслаждавате на вкусни ястия“,

Тъй като Телецът се управлява от Венера, планетата на любовта и богатството, е време да преосмислите финансовите си цели. Създайте план за спестяване или инвестиране, който ще ви помогне да укрепите финансовото си състояние.Поставяне на основите за бъдещи проекти

Новолунието е време да посеете семената на бъдещи начинания. Помислете за дългосрочни проекти и задачи, които бихте искали да започнете и направете първите стъпки към тяхното изпълнение.

Телецът е известен с това, че е практичен. Под негово влияние си струва да правите реалистични планове и да избягвате нереалистичните очаквания. Останете фокусирани и здраво стъпили на земята в начинанията си.

За какво да внимавате⚠️⚠️⚠️

Прекомерна упоритост – Телецът може да бъде упорит. Бъдете отворени към нови идеи и подходи и не се придържайте към остарели методи, ако те не работят.

Материализъм – Докато се стремите към финансова стабилност, не позволявайте на материалните желания да засенчат духовните ценности и личните взаимоотношения.

Новолунието в Телец отваря пред нас портите на земната мъдрост и ни призовава към действие. Това е време, когато можем да посеем семена, които ще пораснат през следващите месеци. Нека работата ви бъде продуктивна и плановете ви осъществими. И нека всяка стъпка, направена през този период, ви води към обогатяване както на външния, така и на вътрешния свят.

Ивелина Рускова