XII Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране се мести в Културен център „Стара Загора“

Поради неблагоприятни метеорологични условия, XII Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която ще се проведе на 9 и 10 май, се мести в Културен център „Стара Загора“ – на втория етаж.

Началният час и цялата програма остават без промяна – на 9 май от 10.00 до 19.00 часа и на 10 май от 9.00 до 14.30 часа.

Повече подробности за събитието може да откриете на: https://www.starazagora.bg/bg/novini/za-dvanadeseti-pat-oblastna-panorama-na-profesionalnoto-obrazovanie-i-kariernoto-orientirane-v-stara-zagora.

Участници в XII-ото издание са НПГВМ „Иван Павлов“, ПГЕ „Джон Атанасов“, ПГЕТ „Г. С. Раковски“, ПГМТТ “ Н. Й. Вапцаров“, ПГОХ „Райна Княгиня“, ПГСАГ „Лубор Байер“, ПГСД „Инж. Н. Ранчев“, СУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, Спортно училище „Тодор Каблешков“, НУМСИ „Христина Морфова“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, Тракийски университет Стара Загора, Международен младежки център – Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора и Европа Директно.

Традиционно, събитието се провежда през пролетта на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители, образователни институции  и представители на бизнеса. Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите, зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в учебните заведения в Област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса в региона.

Училищата ще имат възможност да представят чрез презентации изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, както и специалностите от професии, по които ще се извършва обучение в училището и новостите в професионалното образование.

Поради големия интерес, отново е предвидена и виртуалната панорама, която ще се проведе чрез публикуване на видеа, изготвени от  училищата и публикувани на Фейсбук страницата на събитието – „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“.

Организатори са Община Стара Загора, Регионално управление на образованието и Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора, в партньорство с Търговско-промишлена палата, Стопанска камара – Стара Загора, Клуб на работодателя и Международен младежки център – Стара Загора.