Премиера в Стара Загора на филма за проф.Балкански – „Моето име е Минко“

До приятелите от Стара Загора и Нова Загора! Каня ви на 13 май – понеделник, за да видим заедно какво ще ни каже проф. Минко Балкански във филма „Моето име е Минко“.
Първата прожекция ще бъде в 13.30ч в СТАРА ЗАГОРА и ще бъде в Професионална Гимназия по Компютърни Науки и Математически Анализи „Проф. Минко Балкански“ – ул. „Стефан Сливков“ № 7.
В НОВА ЗАГОРА същия ден, 13 май от 16.30ч прожекцията ще бъде в Театър „проф. Минко Балкански“, ул. „Сан Стефано“ 2.
Заповядайте.
Ще се радвам да се видим и да ви разкажа повече за посланията, които проф. Минко Балкански изпраща до всеки от нас.
❤️
„Аз съм щастлив човек“. Това ми каза на изпроводяк проф. Минко Балкански. Един българин и истински родолюбец, който идва в България най-вече заради общуването с хората тук. Срещнах се и разговарях с едно момче пълно с енергия, оптимизъм и вяра. Той е просветител, будител и най-големият благодетел и дарител в областта на образованието у нас. Когато говори за родината и за хората тук, очите му блестят. Днес проф. МИНКО БАЛКАНСКИ е на 97 години! ❤
Роден на 24 юли 1927г в село Оряховица, Старозагорско, живее и работи във Франция, а създадената от него у нас фондация „Миню Балкански“ го връща всяка година в родината, за да посява семената на знанието и да дава криле на своите предани малки ученици.
Проф. Минко Балкански е световен физик с изключителен принос за науката. Забележителна е работата на фондацията за повишаване на професионалната компетентност на преподавателите по информатика, както и подпомагането на даровити български деца.
“Вярвам в разума, стремежа към знание и смисъла да направиш нещо за другите”.
Владина Цекова, автор на филма „Моето име е Минко“