Светъл и благословен Великден от Долап.бг!

Скъпи приятели на сайта ни Долап.бг

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Велико Чудо се сбъдна за радост и упование на милиони хора по света!

Този празник ликува в сърцето на всеки един от нас – там, където е личният ни олтар. В сърцето бият камбаните на радостта и то ликува. Истина е, за нов живот се родиха Вярата, Надеждата и Любовта. Възкръснаха Добротата и Състраданието. Съживиха се Упованието и Благодарността /тази Благодарност, която всъщност е очи, поглед към Живота, второ зрение, оптика, зеница, фокус/.

Думите, които изричаме на Великден са скромни, смирени, от сърцето! Нека призовем първо себе си към Доброто и Вярата и след това да се обърнем към ближния /понякога и не е нужно дори/. Защото всеки има своите думи и своя път за вървене. Всеки има своя път към Храма.

Всеки има своите малки и големи битки. Своите дни за живеене. От единия Великден до другия нека да живеем в сговор със себе си и да вършим добро. Да се молим и обичаме повече, да прощаваме, да не спираме да вярваме.

Пожелаваме ви Светли празници, да бъдете с най-любимите си хора и да сърцата ви да бъдат пълни с любов и нежност!

От екипа на Долап.бг

„,На границата на двете епохи е Христос. Идването на Христа ознаменува епохата на еволюцията. Христос е трансформатор на енергиите, които идват от Бога към човека. Без Христа, човек не може да отиде направо при Бога.– Защо ? Казано е, че Бог е огън всепояждащ. Същото се отнася и до слънчевата енергия. Ако въздухът и водата не трансформират слънчевата енергия, ние не бихме могли да издържим на нея. Христос дойде на земята да се справи със злото. Той пое отровата на злото и го смекчи. Затова Христос проля своята кръв, тя е квасът на живота. Чрез Неговата кръв се инжектираха всички хора, за да придобият новия живот, т.е. да се обновят. Който казва, че и без Христа може да се спаси, той не разбира закона. Без Христа не може. Той е светлина, която огрява всички, които вярват и които не вярват.“

,,Пред новата епоха“9 октомври 1938 година. Учителя Петър Дънов.