Ден на таланта проведоха в Средно училище „Иван Вазов“ – Стара Загора

На 26 април 2024 г., в навечерието на великденските празници, за поредна година бе проведен Ден на таланта в СУ „Иван Вазов“, гр. Стара Загора. Мотото тази години е „Танцът, песента и менталното здраве на учениците“. Малки и големи възпитаници на най-старото светско училище в града накараха публиката да се потопи в магията на българския фолклор, на българските песни и танци.

Завъртайки глобуса, водещите накараха публиката да обиколи земното кълбо с песните и танците на различни страни и континенти. Учениците от 4. клас направиха импровизиран театър на английски език по романа „Том Сойер“.

СУ „Иван Вазов“ винаги е подкрепяло хората със затруднения в интелектуалното развитие и специален поздрав за тях беше песента, изпята на езика на глухо-немите от Аделина Господинова и нейната майка Биляна Господинова.

Екипът на СУ „Иван Вазов“ изказва благодарности на своите талантливи ученици, които с чар, жар и професионализъм разтуптяха сърцата на публиката. Благодари и на техните семейства, че са отгледали и възпитали тези прекрасни деца. Благодари на Община Стара Загора и на Културен център Стара Загора за съвместното сътрудничеството.

Ръководството на СУ „Иван Вазов“ изказва своята благодарност на екипа от учители, организирали празника, и на всички учители и треньори, подготвили прекрасните изпълнения на своите ученици.

Динко Цвятков

директор на СУ „Иван Вазов“