Приказки от раклата на баба пресъздадоха децата от ДГ 66″Детски рай“- Стара Загора

И тази година в месеца на „Маратона на четенето“, по традиция в ДГ66 „Детски рай“- Стара Загора се проведе инициативата „Приказки от раклата на баба“. Пълни с вълшебства и интересни приключения, приказките изграждат мисленето на малките деца и стимулират въображението им. Така, потапяйки ги в приказния свят не само развиваме техните артистични умения, а и ги вдъхновяваме да мечтаят за дори и невъзможното. Тази година от раклата изскочиха различни вълшебни истории и приказни герои заобиколени от интересни декори. Всички малки актьори имаха не само приказни костюми, но и послания за добро, за вярност, за приятелство и подкрепа.

Децата от група „Приказка без край“ върнаха своите родители в детството с приказката „Снежанка и седемте джуджета“, доза вълшебство и хубав край. Група „Усмивка“ представи драматизация на приказката „Златното момиче“, като зарадваха своите родители, пренасяйки ги в бита на българските традиции и обичаи. Малките артисти от група „Слънчо“ и „Котаракът в чизми“- една приказна история в рими с герои любими. Прикаката „Хензел и Гретел“ бе драматизирана от група „Бърборани“. Децата запомниха, че всяка трудност е преодолима, ако се посрещне с приятел. „Каквото повикало, такова се обадило“- беше поуката, която научиха децата от група „Мики Маус“. Те представиха драматизация на приказката „Задави се Меца“. Последни завършиха най-малките артисти от група „Бонбон“, които пренесоха своите родители в една красива, пеперудена, цветна магия.

Приказките са не само интересни, но и учат децата на най-важните ценности. Предаваме ги по най-достъпния и лесен за възприемане начин, за да разкрият в себе си безброй уроци. Макар не винаги да бъдат очевидни, всяко препрочитане води малчуганите до нова поука и чудесно вдъхновение. В ДГ 66 „Детски рай“ приказките и тази година оживяха в една приказна атмосфера, сътворена от целия Екип, изпълнена с много обич и вълшебства. Раклата с приказките остава отворена през цялата година за децата от детския рай, а от нея ще продължат да ни радват герои, малки и големи.

Силвия Стоянова

Директор ДГ66 „Детски рай“