Старозагорци се включиха в инициативата „Заедно за една по-чиста Стара Загора“

На 6 април 2024г., за втора поредна година старозагорци се включиха в кампанията на Община Стара Загора, като облагородиха и почистиха пространствата около домовете си.

В кампанията се включиха много граждани, неправителствени организации, Младежки общински съвет, младите омбудсмани, учебни, здравни и социални заведения, както и жителите на 20 села.

Звено “Озеленяване” към Община Стара Загора предостави над 150 широколистни и иглолистни дървета от видовете – бреза, хвойна, кипарис (лейланди), лейландски кипарис (златен) и чинар, явор и аризонски кипарис.

Общинска администрация се включи  активно на няколко места в града. Служителите от Дирекция „Обществен транспорт, чистота, екология и озеленяване“ облагородяваха района около площадката за разделно събиране на отпадъци в кв. „Железник“.

Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ освежиха парковата мебел в „Станционна градина“, а останалата част на администрацията почистваха в парк „Митрополит Методий Кусев“.

Целта на кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“ е градът да стане най-зеленият град в България спрямо населението.

Текст и снимки Жейна ЖЕЛЕВА