Снежана Маринова представи книгата „Мозайка от миналото на Стара Загора“ пред жители и гости на село Оряховица

По покана на кметство село Оряховица Снежана Маринова – краевед, изследовател, дългогодишен директор на Регионална библиотека „Захарий Княжески”, гостува в село Оряховица, за да представи книгата „Мозайка от миналото на Стара Загора”. С това събитие селото стана част от Деветнадесети маратон „Четяща Стара Загора“, който се осъществява по инициатива на библиотека „Родина”, в партньорство с РБ „Захарий Княжески” и с подкрепата на Община Стара Загора.

Гост на празника бе и зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. „Виждам, че тук има деца и много млади хора, които изслушаха Снежана Маринова с интерес. Това е много хубаво, защото историята трябва да се помни и предава на младите. Ако нямаме история, нямаме и бъдеще”, каза пред жители и гости на Оряховица Радостин Танев. Той допълни, че представянето на книгата трябва да се случи и в няколко училища и би се радвал да помогне за осъществяването на тази идея.

Снежана Маринова разказа и за колекцията си от картички и снимки, свързани с историята на Стара Загора. Част от срещата бе и Димитринка Златева от филиал „Августа Траяна” при библиотека „Родина”.