Ако се събуждате между 3 и 5 сутринта, знайте – това е знак отгоре.

От 21 до 23 часа

Събуждането през този период може да показва наскорошен стрес. Вероятно често сте нервни. Психолозите препоръчват по-често да се отпускате и да изчиствате ума си в такива ситуации.

От 23 часа до 1 сутринта

Ако се събудите по това време, вероятно изпитвате значително емоционално разочарование. Това е времето на активност на жлъчния мехур, така че от физиологична гледна точка може да има проблеми с него. Позитивните утвърждения и оптимистичен поглед към живота могат да помогнат.

От 1:00 до 3:00 сутринта

Събуждането по това време обикновено говори за потиснат гняв. От 1 до 3 участва енергийният меридиан, свързан с черния дроб. Китайската естествена философия оправдава тази емоция с излишък на енергия „ян“.

От 3 до 5 сутринта

Този времеви период е свързан с белите дробове и чувство на тъга. Съществува мнение, че ако вашето събуждане стане точно между 3 и 5, тогава висшите сили се опитват да общуват с вашето съзнание.

От 5 до 7 сутринта

Такова ранно събуждане според биологичния часовник може да показва наличието на психологически блокажи. Ако не е необходимо да ставате толкова рано, опитайте се да вземете топъл душ и нежно да разтегнете мускулите си.

Като правило такива събуждания не възникват от нищото, така че е необходимо да се обръща внимание на биологичните ритми и цикъла на съня, тъй като адекватният сън не само е гаранция, но и сигурен признак за здраве.

Народната медицина съветва срещу безсъние:

Безсънието най-често се дължи на стрес, тревожност, депресия, психични заболявания или прием на медикаменти и хранителни добавки. Към последните можем да причислим и някои антидепресанти, лекарства при сърдечни заболявания, нарушения с кръвното налягане, противоалергични, обезболяващи, както и някои добавки за отслабване, съдържащи кофеин и др. енергетици.

Пийте по 1 чаена чаша топло прясно мляко преди лягане.

Ябълков оцет и мед:

Смесете 2 с.л. ябълков оцет с 1 с.л. мед в чаша топла вода. Пийте половин час преди лягане  всяка вечер до отминаване на  проблема.

Чай от лайка:

Залейте една супена лъжица цвят от лайка с 1 ч.ч. гореща вода. След като отварата престои 10-тина минути, прецедете и изпийте. Повтаряйте всяка вечер.

Банан и канела:

Кипнете 1 л. вода и пуснете в нея нарязан на парчета узрял банан с корите. Оставете да къкри 5 минути. Покрийте съда и оставете да престои 10-15 минути. Прецедете. Поръсете с 1/4 л. канела и изпийте 30-40 мин. преди лягане.