До 15 април се приемат предложения за Награда „Стара Загора“

До 15 април 2024 г. /включително/ Община Стара Загора приема предложения за присъждане на Награда „Стара Загора“ за 2024 година. Отличието  се присъжда  по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Номинациите могат да бъдат направени от държавни и общински органи, обществени и професионални организации и творчески сдружения, както и от граждани на Община Стара Загора.

Наградата „Стара Загора“ се присъжда в две направления и в две подкатегории – индивидуална и колективна: наука и образование; култура и изкуство. Кандидатите в направление „Наука и образование“ трябва да са изявени професионалисти и колективи с доказан принос и иновативни подходи в учебно-възпитателната работа. Ученици на кандидатите да имат участия и класиране на призови места в състезания, конкурси и олимпиади на областно, национално и международно ниво.

За присъждане на наградата „Стара Загора“ в направление „Култура и изкуство“ се номинират хора и колективи със значими постижения в областта на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, театър, танцово изкуство, фотография, съвременни визуални изкуства.