Знаете ли, че хубавата музика и приятелството остават завинаги в сърцето ни?

Ще попитате откъде зная това? Ще ви отговоря- от книжките. Те са пълни и препълнени с герои, събития, фантазии и много мъдри послания.

А знаете ли, че 2 април е Ден на детската книга?  По повод този голям празник на знанието и поучението в Стара Загора започва 19-ият маратон на четенето „Четяща Стара Загора“

Едни от най-любознателните старозагорчета  са в Детска градина 66  „Детски рай“. Още от днес г-жа  Силвия Стоянова – директор на детската градина и г-жа Димитринка Златева – библиотекар във филиал „Августа Траяна“ при библиотека „Родина“, са подготвили да четат на децата най-интересните книжки- „Мечокът и пианото“, „Кученцето, цигулката и приятелството“ и „Мечокът, пианото, мечето и горският концерт от Дейвид Личфийлд. Гости на децата ще  са и малките пианисти от Музикална школа „Фортисимо“ при НЧ „Родина -1860“ с директор Мария Кирекчиева. Това е  чудесна инициатива на библиотека „Родина“ и НЧ „Родина-1860 в навечерието на 70 години от създаване на Музикална школа „Фортисимо“. Много често по книжките, композиторите пишат музика. Детски пиески ще свирят Белослава Георгиева, Гео Тетимов, Ева Маркова и Самуил Господинов – деца ще свирят на деца ! Колко е хубаво..!

Ще ви издам и една тайна: Подготвена е и мултимедийна презентация, която ще върви докато книжките се четат.

Книгата „Мечокът и пианото“ е толкова интересна, че е носител на престижната британска награда за детски книги „Уотърстоунс“ в категорията за най‑добре илюстрирана книга за 2016 г, Но най-важно е посланието на книжките: – Хубавата музика и приятелството остават завинаги в сърцето ни.

И така на 2 април 2024г. от 9:30ч. заповядайте в ДГ №  66 „Детски рай“ на празник на книгата.

Росица Ранчева