Мюзикълът „Хедърс“ на 2 април на сцената на Операта

На 2 април от 20 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора

Мюзикълът “Хедърс” за първи път на българската сцена! На живо на английски език с български субтитри, с жива музика от The Haters. Продукция на клуб “Броудуей” към Американски университет в България. “Хедърс” разказва историята на Вероника Сойер, която ще ни поведе по трънливия път на порастването. Мотивирана, смела, готова да превземе с гръм и трясък училищната йерархия, Вероника става част от убийственото трио на самия връх: Хедърките. Тъкмо в този момент се появява и Джейсън Дийн, обвит в мистерия и чар, за да открадне сърцето и. Впускаме се в мрачните и сложни взаимоотношения в гимназията Уестърбърг Хай, където Хедърките диктуват правилата, Кърт Кели, капитана на футболния отбор и Рам Суийни, куортърбекът, ги налагат с тежка ръка и грозни подигравки, а всички останали следват мирно и кротко наложеното статукво. Способни ли са Вероника и Джей Ди да преобърнат утвърдения ред? Революциите изискват жертви…но дали?

Продуцент: Борис-Михаил Хаджималаков; Асистент-продуцент: Янита Христова; Режисьор: Теменуга Георгиева; Асистент-режисьори: Стефани Ангелова и Дамиян Иванов; Вокални педагози: Апражита Джаярам, Александра Краснова; Хореографи: Теодора Недева, Жанита Христова

Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.

„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка, която BPC поставя на сцената на българските театри. Мюзикълът е базиран на едноименния филм от 1988 г. и подобно на останалите, които клубът е представял в миналото, той предлага както забавление, така и дълбока тема за размисъл.

BPC си партнира с Фондация КОЖА, неправителствена организация, която предлага онлайн платформа за психично здраве, за да повиши осведомеността по темата. Заедно те ще пренесат „Heathers: The Musical“ в най-големите градове в страната:

  • Благоевград: 25, 26, 27, 28 март – театър „Д-р Карл Джераси“
  • София: 31 март – театър НАТФИЗ
  • Стара Загора: 2 април – Държавна Опера Стара Загора
  • Бургас: 4 април – Дом на Нефтохимика
  • Варна: 6 април – Фестивален и Конгресен Център Варна