Две млади старозагорски актриси отличиха като „Достойни българи“

За 21-ви път вестник „24 часа“ отличи „Достойните българи“ на годината. Това стана на церемония в Националния дворец на културата. До сега над 800 са разказаните истории на хора, които са направи добро, като са спасили човешки живот, дарили са средства или са участвали в благотворителни каузи.

Достойните българи винаги са мерило за добро и вълнуват всеки, който чуе история за саможертвата и за надеждата.

Сред отличените са и две старозагорски актриси. Мария Черкезова от Драматичен театър „Гео Милев“ и Таня Георгиева от Държавен куклен театър по своя инициатива и със  средства от многобройни дарения обновиха и продължават да обновяват интериора на Детското отделение в Университетската болница в града.

Проф. д-р инж. Николай Михайлов представител на мениджерския екип на ТРЕЙС връчи наградата на Мария Черкезова с думите: „За мене е голяма чест, това което правим, да бъде видяно и чуто. Две майки, актриси в майчинство да променят нещата, които не им харесват, а не да гледат и да се възмущават“.

За нас младите е важно това, което правите. Благодарим ви! Нека има повече хора за пример като вас и като хората в залата. Дано има повече хора, които правят добро и помагат“, каза Мария.

Мария и Таня са главните организатори на кампания за цялостно обновяване на Детското отделение на УМБАЛ „Проф. Киркович“, която продължава и сега. Стените на детското отделение разрисува Янита Димова – художник на Кукления театър. Подмени се спалното бельо, матрачета и всякакво друго обзавеждане. Сега се реновира голямата тераса на отделението, за да могат дечицата да излизат и играят на въздух.

Мария и Таня бяха номинирани за наградата „Добрият самарянин“ и получиха награда на общността.

Подробности можете да намерите на тяхната страница.

Росица Ранчева