Биоенерготерапевтът Славко Матанович изнесе лекция в Тракийски университет на тема: „Духовна и енергийна медицина“

Биоенерготерапевтът Славко Матанович изнесе лекция в Тракийски университет на тема: „Духовна и енергийна медицина“
Известният хърватски лечител Славко Матанович – практик по биоенерготерапия и радиестезия изнесе лекция на тема: „Духовна и енергийна медицина“ в конферентната зала на Тракийски университет. На презентацията присъстваха проф. Добри Ярков – ректор на университета, зам.-ректори, преподаватели, студенти и служители.
Славко Матанович е завършил студийната програма по интегративна медицина в Института по интегративна медицина към Медицински факултет в Осиек, Хърватия, където членува и е официален преподавател, както и изпълнител по биоенергийна техника и професионална практика. Преподава на студенти по Програма за пожизнено образование, чрез метода на биоенерготерапията, провежда обучения и в чужбина.
За биоенергията Матанович казва: „Това е жизнената енергия, от която са създадени всички живи същества на Земята. Тя е в основата на всяка земна форма на живот. Тя е ключът към живота и здравето. Когато имате изобилие от тази енергия, вие се чувствате здрави и добре. Когато житейските проблеми – стрес, травми и болести, ви отнемат тази енергия – тогава се появяват енергийни блокажи, като енергията се оказва недостатъчна да поддържа жизненоважни органи и системи“. Твърдо е убеден, че биоенергията може да възстанови хората от всякакви физически, ментални и емоционални заболявания. Смята тази терапия за уникален, безопасен и ефективен изцеляващ метод, който може да помогне на тялото да възвърне здравето и жизнеността си. Въз основа на квантовата физика научно може да се каже, че тялото всъщност се състои от енергия. Тогава биоенергийното изцеление е научно обоснована форма на терапия, която се придържа към физиката на енергийното поле на тялото.
Славко Матанович e създател на програмата „Физиоенерготерапия“. Повече от 17 години работи и лекува хора от Европа и по света. Автор е на три книги, посветени на Биоенергията, енергийно духовното изцеление и личностното развитие