Когато жената носи дълга пола – любопитно

Когато жената носи дълга пола, това влияе на начина, по който се възприема тя самата, както и на начина, по който я възприема мъжът. Куполо-образната пола придава на жената загадъчност, женственост и нежност.
Носенето на пола има свещено значение. Вероятно знаете как са се обличали жените в древните цивилизации. На всички рисунки ги виждаме облечени с рокли или поли.
Жената е устроена така, че да получава енергията си отдолу нагоре – от Майката Земя. Това е енергията на материята, тя управлява всички материални блага. Затова и женската, земната енергия е символизирана от плодове – изобилието на природата.
Дългатa пола оформя триъгълник с тялото, а той помага и поддържа необходимата сила, която подхранва жената. Дългата пола, която се усуква и поклаща, предизвиква образуване на торсионно поле, докато жената се движи, и подпомага навлизането на енергийния елемент на Земята. Колкото по-къса е полата, толкова по-голяма загуба на енергия се получава.
Жената черпи своята енергия от земята – тя й помага да заздрави корените си и да събере сили за износване и раждане на дете. Женските хормони се произвеждат в долната половина на тялото, затова посоката на енергията надолу е много важна. Трябва да помним, че красотата и здравето на жената зависят от нивото и най-вече баланса на женските хормони.
Матката е свещен орган, който съхранява женската енергия. Мъжете нямат подобно пълномощие – няма къде да съхраняват енергия с такива качества, затова могат да я получат единствено от жените. Но когато жената носи панталони и дънки, тя по този начин затваря връзката със Земята и енергийния поток, пристяга всички тазови органи, запушва притока на кръв и енергия. Свещеният орган остава енергийни празен и жената няма какво да споделя и отдава.
Когато на високо енергийно ниво обменът е нарушен, жената подсилва мъжкото начало в себе си и взаимодейства с мъжа като мъж. При по-ниско, физическо ниво, това се изразява в напрежение, болести, кавги и скандали.
Жените поискаха да бъдат равни на мъжете и обуха панталони, но това искане като че ли бе криворазбрано и от двете страни – започна съревнование в обществото и оттам в семейството.
Жените се съревновават с мъже за кариерни позиции, за успехи, за признание. Често печелят тези битки, но с цената на женствеността! И забравят, че истинската сила на една жена е в нейната слабост, емоционалност и уязвимост… или както Стайнбек казва:
„Силната жена е по-силна от мъжа, особено ако има любов в сърцето й. Обичащата жена е неразрушима.“
А женствеността е Любов! А Любовта е сила! Непобедима сила…