Партньорска среща по Национална програма „Иновации в действие“ се проведе в ППМГ „Гео Милев“ Стара Загора

От 13.03.2024 ППМГ „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма „Иновации в действие“ на тема „Изследователският подход – съвременен метод за качествено образование“. Много топло и приятелски бяха посрещнати ученици и преподаватели от Математическа гимназия „Баба Тонка“, град Русе, Природоматематическа гимназия „Христо Смирненски „, град Перник и Основно училище „Отец Паисий „, град Русе. Гост на тържественото откриване на срещата беше г-н Кузман Кузманов, старши експерт по природни науки и екология в РУО, Стара Загора. В програмата участие взеха учениците от вокална група „Пеещи звънчета“ с ръководител г-жа Златка Иванова, които пред зрителите изпяха химна на гимназията „Горди наследници“. С индивидуално изпълнение се представи Джулия Калева от 9Д клас. Момичетата от училищния клуб по народни танци с ръководител Делян Желязков внесоха много красота и настроение със своето изпълнение.
Срещата премина в приятни и приятелски разговори, обмен на добри практики и споделяне на идеи и бъдещи проекти.
Гостите посетиха час в 9 Д клас, в който учениците заедно със своите преподаватели представиха темата „Зрителна система“ от гледна точка на биологията, химията и физиката. За всички това беше много интересно и различно занятие.
На 14.03 участниците в партньорската среща посетиха Тракийски университет и бяха част от образователния ученически форум „Месец на науките и изкуствата“. Там те имаха възможност да разгледат разнообразните и много интересните представяния в областта на природните науки, математиката, информатиката и ИТ. Ученици от училищния Клуб по киберсигурност представиха на много високо ниво и по изключително интересен начин темата „Киберсигурност и изкуствен интелект“.