Ден на отворените врати организират на 16 март в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова”

На 16 март /събота/ от 10 до 12 часа Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова” отваря своите врати за всички бъдещи първокласници и техните родители, за всеки, който желае да се запознае с дейността на училището и преподавателите в него.

Денят на отворените врати е чудесна възможност за:

►Родители на бъдещи първокласници: да се запознаят с училището, преподавателите, учебните програми и изискванията за прием.

►Деца, които проявяват интерес към музиката и сценичните изкуства: да се докоснат до магията им и да открият своя талант.

►Всички, които биха искали да научат повече за НУМСИ „Христина Морфова“: да се разходят из сградата, да се запознаят с учебната програма на училището, както и с постиженията на неговите възпитаници.

Очакват ви:

►Запознаване с началните учители и информация за учебния процес в началния етап.

►Подробна информация за предстоящия прием в първи клас, включително за изискванията, сроковете и организацията на приемните изпити.

►Консултации и срещи с преподаватели по специалните предмети

►Демонстрации на музикални инструменти и възможност за децата да се пробват под ръководството на опитни педагози.

Подаването на документите за прием в Подготвителна група /полудневно обучение на 5-6 годишни/ и Първи клас е от 25 март до 7 април 2024 г. Проверката на способностите е на 11 април 2024 г. от 9,30 часа.

През месец май се подават документи за прием в 5 клас, а през месец юни – за прием в 8 клас.

Възпитаниците на училището се реализират успешно като солисти, оркестранти в наши и чужди оперни и симфонични оркестри, диригенти и музикални педагози. Сред най-изявените възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора са: Оперната Прима Веселина Кацарова, диригентът с международна кариера Павел Балев, Огнян Драганов – директор на Държавна опера-Стара Загора, Нина Найденова – оперен режисьор и член на борда на директорите на НДК,  Красимир Къшев – диригент и директор на НУМСИ“Христина Морфова“.

Повече за училището може да видите на сайта му: https://numsi-sz.com/

Заповядайте на 16 март в Ден на отворените врати в НУМСИ „Христина Морфова“,  Стара Загора, ул. Армейска №7