Експерти по образование се събраха на X-атата среща на Националното сдружение на общините в Република България

Провежда се X-ата среща на общинските експерти по образование, подкрепяща общините в предизвикателствата, свързани с отговорностите в областта на предучилищното и училищното образование. Тя се организира от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Участие в първия ден взеха заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Надежда Чакърова, заедно с началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова и експерти от Общината, зам.-председателят на НСОРБ Теодора Дачева, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, зам.-кметът на Павел баня Йордана Енева, председателят на УС на БАСК Доброслав Димитров и др.

Срещата на общинските експерти по образование се провежда от 13 до 15 март в град Павел Баня. Модулите ще засегнат темите за предучилищното и училищното образование, бизнеса и неправителствения сектор в подкрепа на образованието, както и как професионално то да бъде по-достъпно, качествено и близко до пазара на труда. Ще бъдат обсъдени и европейски и национални програми за финансиране на общинското образование и общински политики за развитие на мрежата от учебни заведения.