За „Пътят към дома“ разказват малките възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова“

Още едно бляскаво скъпоценно камъче ще наниже в празничната си програма по случай 50 години от създаването си Националното училище за музикални и сценични изкуства /НУМСИ/”Христина Морфова”.

На 14 март /четвъртък/ от 18 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” е премиерата на спектакъла „Пътят към дома” на Детската театрална студия „Метроном” към училището. „Заглавието ни насочва, че където и да ходим по света, каквото и да сме видели там, най-свидни на сърцето си остават родния дом, корените, Родината” – разказва ръководителят на студията Боряна Кисьова. В спектакъла ще участват над 40 от най-малките ученици на НУМСИ – от 1 до 4 клас, както и от 6 клас.

„Пътят към дома” е музикално-поетичен спектакъл по текстове на Леда Милева и Харита Колева. Литературната обработка на фолклорни мотиви е на Величко Вълчев, звуковото оформление е на Християн Ковачев, сценарият и режисурата са на Боряна Кисьова. Участниците са от класовете на Станимир Сталев и Ангел Чакъров.

„Целта ми е децата в студията да се докоснат до всякакъв вид изкуства, да работят в екип, да са всестранно развити личности. Да знаят, че на сцената са такива, каквито в живота няма да могат да са.” – казва Боряна Кисьова.

След тази премиера студията започва усилена работа по голямо заглавие – детската оперета „Храбрият оловен войник” от Петър Петров – рано починалият свръхталантлив музикант от Стара Загора и дългогодишен преподавател в НУМСИ”Христина Морфова”.

Заповядайте на 14 март от 18 часа в Библиотеката, вход свободен!

Екип на Долап.бг