Бъдещи инженери, еколози, космонавти и учени се заредиха със знания и мечти в „Музейко“

Повече от 100 деца от четирите подготвителни групи при ДГ „Светлина“ – Стара Загора посетиха детския научно-образователен център „Музейко“ в град София.

Музеят е създаден по модела на детските научни центрове в САЩ, като съобразява резултатите от най-новите проучвания за детското образование и процесът на учене при деца от различни възрасти.

ДГ „Светлина“ отдавна е в 21 век. Тя е територия на бъдещето, използвайки от години иновативна авторска програмна система „В крак с времето“. Запазената й марка за подход и реализиране на изискванията на съвременния учебен и извънучебен процес е нейна мисия. Нашата стратегия и авторската иновативна програмна система се позовават на постиженията и световните тенденции за предучилищно образование.

Водещо за нас в градината е детската емоция. Залагайки на емоционалното активиране на сетивата, децата възприемат заобикалящата ни среда най-често чрез помощта на игрите.

Затова се доверихме на „Музейко“. Бяхме любезно посрещнати от екип професионалисти.

В компанията на водещ, децата приключенстваха и се вдъхновяваха от нови знания из етажите на научно-образователния детски център. Нашите деца отново имаха възможността да се докоснат до най-малката подробност в детайла – от характерната архитектура през енергийната ефективност до пространството. Всеки детайл, събужда любопитство у децата към наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства.

Децата от детска градина „Светлина“, успяха да се докоснат до науката, която е превърната в игра – можеш да я пипнеш, да я помиришеш, да скочиш с двата крака в друг свят, да експериментираш и да се изненадваш.

Освен с наука и вдъхновение, бяхме заредени с позитивна емоция от посещението на Софийската зоологическа градина, която е най-старата и най-голямата на Балканския полуостров.

И така неусетно, малки и големи не спират да мечтаят и чувстват…

Д-р Йоанна Димитрова

директор на ДГ „Светлина“