13 общински училища в Старозагорска област вече имат нови директори

След приключилия трети етап на конкурса за заемане на длъжност „директор“ на училище, 13 са училищата в област Стара Загора, които ще имат нови директори, спечелили конкурса.- Това съобщи за Долап.бг Милена Йолдова, началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора. – От първоначално обявените училища, за две няма класиран кандидат – ОУ „Кирил Христов“ и за 5-то Основно училище „Митьо Станев“ .

Третият етап на конкурса се състоя в представяне и защитаване на стратегия за управление на училището и събеседване с комисията. Той се проведе от 6-ти до 8-ми март 2024 г.

Не е коректно да обявяваме резултатите от класацията, преди да сме финализирали напълно конкурса и да подпишем споразуменията, тъй като някои от кандидатите може да реши да размисли, да се откаже от определената позиция и тогава да се класира вторият кандидат, уточни г-жа Йолдова. – Надявам се това да се случи до края на настоящата седмица“.

Да някои от училищата конкурсите са спечелени от досегашните, временно изпълняващи длъжността „директор“.

„По предварителна информация следващият тур, за останалите учебни заведения, за които предстои да се обяви конкурс за директор, ще се  проведе през месеците юни-юли т.г. Дали ще бъде за всички училища или ще има и трети тур все още не можем да кажем“ -каза г-жа Йолдова.

Със своя заповед № РД-06-9 от 04.01.2024 г. началникът на Регионално управление на образованието ( РУО) – Стара Загора обяви конкурс за заемане на длъжността „директор” на училища в област Стара Загора в 16 общински учебни заведения. Сред тях са казанлъшките ОУ „Кулата“ и ОУ „Васил Левски“ в село Бузовград, както и за две основни училища в община Павел баня – „Христо Ботев“ в село Александрово и ОУ „Генерал Скобелев“ село Скобелево.

Първо основно училище „Св. Климент Охридски“ град Раднево.

В община Стара Загора: – ППМГ „Гео Милев, ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, ОУ „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“, Девето основно училище „Веселин Ханчев“, СУ „Христо Смирненски“, ОУ „Христо Ботев“ село Горно Ботево, ОУ „Отец Паисий“ село Калояновец и три училища в община Чирпан – ПГ по селско стопанство, ОУ „Кирил и Методий“ в село Свобода и НУ „Св. Климент Охридски“ град Чирпан.

Росица Ранчева