Андрея Бочели ще пее на стадион „Васил Левски“

След десетилетие пауза, нарушено от концертите на Imagine Dragons миналия юли и на Графа – през септември, стадион „Васил Левски“ отново е предпочитана арена за големи музикални събития. Само дни след гостуването на Ед Шийрън на най-голямата сцена у нас на 31 август, пред хилядна публика на стадиона ще излезе и звездния тенор Андреа Бочели.

Той ще отпразнува 30 години кариера с турне, спирка от което е и София. Изявата му на стадион „Васил Левски“ е на 14 септември 2024г.

Обичан тенор и най-продаваният изпълнител на класическа музика със своя коктейл от оперни арии и популярни песни, Бочели се завръща на българска сцена по покана на Fest Team и Charm Music. Предишната му изява бе през 2014 г. на стадион „Българска армия“. Десетилетие по-късно той ще зарадва още повече свои почитатели. Билетите за празничната вечер с Андреа Бочели  се продават в ticketstation.bg от петък, 08 март.

Роден в малко градче в италианската област Тоскана, незрящият тенор усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Франко Корели. Става известен, след като печели музикалния фестивал в Сан Ремо през 1994 г. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар. 

През годините маестро Бочели чупи всички възможни рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. Още албумът Romanza от 1997г . е един от най-продаваните в жанра на всички времена, а Sacred Arias от 1999 г. е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята. Албумът Sì, в който Андреа за пръв път дуетира със своя син Матео Бочели, дебютира директно на първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ. Последният запис на Бочели Believe от 2020 г. е един вид „духовна автобиография“ на изпълнителя. Той съдържа добре познати популярни песни – от You’ll Never Walk Alone до Amazing Grace, както и оригинални композиции на самия Бочели и Енио Мориконе. В 30-годишната си кариера Бочели е продал общо над 90 милиона дългосвирещи албума – повече от мнозинството поп и рок звезди в историята.

През 2021 г. тенорът преодолява още едно ново житейско предизвикателство: изминава повече от 350 км на кон като част от поклонническо пътуване от базиликата „Свети Петър“ в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. „Пътуването – Андреа Бочели“ се превръща и в популярен документален тв филм.