Много ябълков кейк – рецепта от EVIAs Kitchen

Огромна благодарност на Евгения Атанасова от EVIAs Kitchen за предоставената специално за Долап.бг рецепта

Много ябълков кейк

5-6 ябълки на дребни парченца

по шепа стафиди и червени боровинки

1/2 ч. брашно от лимец с 1 ч. л. бакпулвер

1/4 ч. брашно от елда

1/4 ч. овесено брашно

1/2 ч. петмез от рожков или черници

1/3 ч. разтопено кокосово масло

1/3 ч. вода

орехи за отгоре

Нарязаните ябълки се смесват с брашна та. Прибавят се кокосовото масло, петмез и водата. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма. Отгоре се поръсват обилно начупени орехи.

Пече се в предварително загрята на 175 градуса фурна около 1 – 1.10 часа. Като изстине, но е още топло, се полива със струйки мед.

EVIAs Kitchen e здравословно кулинарно училище и мобилна кулинарна работилница за здравословна храна за малки и големи.

При желание на групи деца и/или възрастни, кулинарното училище пристига на заявеното място /или в залата на Народно читалище „Родина”, Ст. Загора/ и представя в реално време приготвяне на бързи и лесни здравословни хапвания. Участниците в работилницата получават свои самостоятелни порции от всичко демонстрирано на живо, а после хапваме заедно. Ако има деца, при желание те се включват в готвенето и така, забавлявайки се, разбират за значението и качествата на полезната храна. Доброто хранене е особено важно, за да растем и се развиваме здрави и да осъществим пълния потенциал, които ни е даден от природата и живота.

EVIAs Kitchen изнася презентации, демонстрации и дегустации за малки и големи, лекции за различните аспекти и форми на доброто хранене и здравословния начин на живот.

 Организира и Бутикови кулинарни събития /по заявка или по интереси/, както и кетъринг услуги, отново с качествени, естествени продукти в приятна атмосфера.

  Сътрудничи на здравословната интернет платформа “Инфинити мувинг дизайн” и разработва авторски рецепти за заведения за здравословно хранене.

 Досега EVIAs Kitchen е организирала над 50 работилници и кулинарни събития в Стара Загора, Димитровград, Казанлък, Нова Загора, Хасково и е била част от много други прояви в Южна България.

Мото: „Здравето винаги е на мода”.

Зад това EVIAs Kitchen стои Евгения Атанасова с над 29-годишен опит и практика в здравословното хранене /от 1992 г./. С няколко предавания по темата в ТВ Загора /Ст. Загора/ и ЕTV, с опит като готвач в бившия специализиран ресторант „Библиотеката” в Стара Загора, в кетъринга и поръчковите торти, хапки и плата, приготвени с пълноценни, истински продукти. С голям опит в организирането на кулинарни събития, част от организационния екип на фестивала “Здравей, здраве”, Стара Загора.