Мартенка, внучката на баба Марта, бе на празник в Детска градина №20 „Мир“

Баба Марта днес разнася                                                                                                                                                                                                           пълна кошница с цветя,

и на всеки на ръката

връзва някаква мечта.

С пожелание за здраве, радост и много сбъднати мечти, децата от четвърта група при детска градина №20 „Мир“ отправиха поздрав към г-жа Милена Йолдова и служителите на РУО – гр. Стара Загора.

Всяка година, на 1-ви март, българите поставят на гърдите си мартеници, изработени от бяла и червена прежда, които символизират здраве, щастие и обновление. За да отбележат този важен момент от националната култура, децата от детската градина „Мир“ бяха настроени да създадат незабравимо преживяване.

Тържеството започна с кратко представяне на традициите около Мартеницата, което бе последвано от музикално-танцово представление, поднесено от малките участници. Децата с голямо удоволствие показаха своите умения и знания за традициите, с които отбелязваме празника. Събитието бе още по-специално, тъй като участваше и Мартенка – внучката на баба Марта, легендарен герой, която според вярванията носи със себе си пролетта и топлите дни. Веселото тържество приключи с усмивки на лицата на всички и обещание за още много споделени моменти и традиции в бъдеще.

Празникът на Мартеницата събра малките сърца в едно, доказвайки, че традициите продължават да живеят в сърцата на българите, независимо от възрастта им.